De Patronen­­maker

De Patronenmaker startte in 2012 in het werken met Grafis CAD. De reden dat De Patronenmaker voor Grafis CAD koos is omdat dit softwareprogramma het eerste programma is dat De Patronenmaker tegen kwam en dat werkt met basispatronen zoals we die op school met de hand hebben leren tekenen.

Dit maakt dat de overstap van hand naar digitaal werken een stuk aantrekkelijker wordt omdat het digitaal werken een heel andere beleving is als het werken met de hand. Een groot voordeel van het werken met de computer is dat het erg eenvoudig is om bijvoorbeeld de onderliggende maten te wijzigen waardoor een patroon keer op keer gebruikt kan worden. De snelheidswinst die onder andere hierdoor wordt behaald maakt het werken met patronen een heel stuk efficiënter en dus meer concurrerend.

Sinds 2012 hebben zowel Grafis als De Patronenmaker hebben zich vanzelfsprekend verder ontwikkeld. De Patronenmaker heeft zich gespecialiseerd in het softwarepakket Grafis CAD en geeft met regelmaat trainingen aan zelfstandig werkende kleer- en patronenmakers. Daarnaast geeft De Patronenmaker les in Grafis CAD op verschillende MBO's.